איך באמת קושרים נעליים

איך לקשור שרוכי נעליים בצורה נכונה [כי מסתבר שכולנו טועים]

זה נשמע מגוחך ואפילו הזוי, אבל מסתבר שרוב האנשים קושרים את שרוכי הנעליים בצורה שגויה. זו הצהרה די מקוממת, בהנחה שכולנו אנשים בוגרים שלמדו לקשור את הנעליים שלהם עוד בילדותם. מסתבר שזה לא המצב; לפחות כך טוען טרי מור בהרצאת טד שהוקדשה במיוחד לנושא הזה.

לאחר שקנה זוג נעליים יקרות, גילה טרי כי משהו שם לא מסתדר לו. הוא חזר לחנות ואמר למוכר שהוא מאוד אוהב את הנעליים, אבל שונא את השרוכים. המוכר נתן מבט אחד בשרוכים ואמר לטרי: “קשרת אותם בצורה הלא נכונה”.

כפי שאמרנו, זו בהחלט הצהרה מוזרה להגיד באופן כללי (ובמיוחד לאנשים בוגרים). אף אחד לא מלמד אותנו שיש דרך נכונה ודרך שגויה לקשור שרוכי נעליים. כך יצא שבסביבות גיל 50, טרי מור למד לראשונה בחייו איך באמת קושרים שרוכים בנעליים.


הדרך השגויה והמקובלת לקשור שרוכי נעליים

בדרך הרגילה, אותנו כולנו מיישמים כמעט בצורה אוטומטית ובלי לחשוב, יש שני שלבים עיקריים לקשירת השרוכים:

  • שלב 1 – קושרים את שני הקצוות הנפרדים ליצירת קשר עגול במרכז הנעל, על ציר הרוחב (ימין – שמאל). בצורה כזו אנו מצמידים את פתח הנעל אל הרגל.
  • שלב 2 – עושים קשר נוסף בצורת פרפר באמצעות ליפוף של שני הקצוות שנותרו בצורת לולאות, כאשר הליפוף האחרון והסופי נעשה עם כיוון השעון, כאשר חזית הנעל רחוקה מאיתנו.


קשר מסוג זה הוא חלש יותר ונוטה להיפתח תוך כדי שימוש. כדי לבחון את חוזק הקשר שיצרנו, נמתח את פתח הנעל בו זמנית ימינה ושמאלה – ונוכל לראות שקשר הפרפר מסתובב לכיוון ציר האורך של הנעל (צפון – דרום). זו העדות לכך שמדובר בקשר חלש.


הדרך הנכונה לקשור שרוכי נעליים

כדי ליצור קשר חזק, עושים בדיוק את שני השלבים הקודמים – אבל עם הבדל אחד משמעותי:

  • שלב 1 – קושרים את שני הקצוות הנפרדים ליצירת קשר עגול במרכז הנעל, על ציר הרוחב (ימין – שמאל). קשר זה מצמיד את פתח הנעל אל הרגל.
  • שלב 2 – עושים קשר נוסף בצורת פרפר באמצעות ליפוף של שני הקצוות שנותרו בצורת לולאות, אבל הפעם הליפוף האחרון יהיה נגד כיוון השעון.


אם נבדוק כעת את הקשר החדש שיצרנו באמצעות מתיחת פתח הנעל ימינה ושמאלה – נראה שהפעם הקשר נשאר על ציר ימין-שמאל ולא פונה בפתאומיות אל ציר צפון-דרום. זה מעיד שיצרנו קשר חזק ואיכותי.


צפו: טרי מור מדגים איך קושרים נעליים בצורה הנכונה